לא בכדי מצאה עצמה שיטת הבנייה הקלה צוברת מומנטום ופופולאריות. עם יתרונות רבים של חיסכון בעלויות, איכות, עמידות גבוהה, חיסכון אדיר בזמן ומזעור נזקים סביבתיים, הבנייה הקלה רחוקה צעדים בודדים מהכתרה רשמית כשיטת הבנייה המוצלחת והיעילה מכולן.
הבנייה הקלה, היא שיטת בנייה העושה שימוש בחומרי גלם קלים כמו פנלים מבודדים, אלומיניום ועוד. לבנייה מסוג זה מספר שלבים הכוללים בעיקרם תכנון, בנייה במפעל, הבאת המשטח אל יעדו והתקנתו הסופית בו. שלבים אלו יחסכו את הסרבול הכרוך בבנייה קונבנציונלית, כזו המבוססת על שימוש בבטון, שכן מרבית האלמנטים מגיעים מוגמרים מן המפעל אל הלקוח.
בנייה קלה – מדוע זה כדאי?
בנייה זו אומנם פחות מוכרת ונפוצה מבנייה מבוססת בטון, אך הבנייה הקלה אוצרת בתוכה יתרונות רבים אשר מתעלים על אלו של שיטות הבנייה השגורות כיום. ראשית, מדובר בשיטת בנייה אשר תוביל לחיסכון כלכלי משמעותי במספר דרכים מקבילות. הבנייה הקלה, בניגוד לבנייה המסורתית, עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים אשר יבטיחו אריכות ימים למבנה וראש שקט מבחינת תקלות והוצאות תחזוקה עתידיות. אותם חומרי גלם, יוצרים בידוד ברמה גבוהה ביותר של מים, רעש, חום וקור, המבטיחים קיצוץ בהוצאות כלכליות הקשורות במיזוג החלל – חימומו בחורף וקירורו בקיץ. השלב המסורבל של בנייה בשטח, על כל הפסולת העשן והרעש בהם הוא כרוך, נמנע עם הבנייה הקלה, היות והבנייה של המבנה נעשית במפעל ומובלת אל הלקוח בסיומה.
עובדה זו הופכת את השיטה הזו לשיטת בנייה ירוקה, אשר ממזערת את הנזק לסביבה על ידי שמירתה נקייה ומטופחת. בעולם מהיר ותזזיתי, בו דברים מתרחשים מרגע אחד למשנהו, משתלבת הבנייה הקלה בצורה נהדרת, הודות לכך שהיא מקצרת את זמן הקמת המבנה פלאים, לעומת בנייה רגילה שהזמן הדרוש להקמת מבנה באמצעותה יכול להשתרך באופן ניכר ומייגע.
שלב ראשון – תכנון כדי להבטיח מבנה איכותי, שישתלב היטב עם צרכי הלקוח ועם מגבלות הבנייה, תנאי השטח עליו בונים והתקציב, יש צורך בתכנון יסודי. מטרתו העיקרית של שלב התכנון הוא ליצור את השילוב האולטימטיבי המדובר בעזרתם של אדריכלים ומהנדסים מנוסים המתמחים בשיטת הבנייה הקלה. בשלב זה מטפלים, בעזרתו של הצוות המקצועי כמובן, בתהליך קבלת היתרי הבנייה מן הגורמים הרלוונטיים לרבות הרשויות ומנהל מקרקעי ישראל, על מנת להבטיח תהליך מסודר ומפוקח.
שלב שני – בנייה במפעל וביסוס תשתיות בשטח המבנה משנסתיימו התכנונים המדוקדקים והתקבלו היתרי הבנייה הנחוצים, ניתן לגשת ללב הפועם של העשייה שהוא כמובן הבנייה עצמה. המבנה נבנה במפעל של רולן, בדיוק רב ובצמידות לתכנונים המוקדמים והמדויקים שנעשו עם הצוות המקצועי. רצפות המבנה וקירותיו יורכבו מפרופילים עשויי מתכת מגולוונת שיצבעו בגוונים שונים. הבנייה הקלה מבוססת חומרים, דוגמת פנלים מבודדים, היוצרים בידוד גבוה של טמפרטורה, רעש ומים. חשוב לציין כי לא רק קירות המבנה יבודדו טמפרטורה ורעש, אלא גם גג המבנה, אשר יהיה מושתת על אלמנטים עשויי מתכת.
אי לכך, בתוך התוצר הסופי ניתן יהיה ליהנות משקט וטמפרטורה נוחה ונעימה שתעזור כאמור בחיסכון אדיר בהוצאות החשמל הקשורות במיזוג החלל. מבחינה אסתטית, יוכל הלקוח לבחור בסוגו וצבעו של החיפוי החיצוני לקירות על פי העדפותיו וטעמו האישי, כמו גם בסוג הגג – שטוח או גג רעפים.
שלב הבנייה כרוך בבדיקת איכות קפדנית ויסודית, בביצועו של הצוות המקצועי של רולן, שתבטיח הגעת מוצר מוגמר מושלם וחף מפגמים אל הלקוח.
במקביל לבנייה במפעל, תעשה הכנת יסודות ותשתיות בשטח המבנה העתידי. הכנה זו תכלול בעיקרה חיבורים לתשתיות כמו מים, חשמל ותקשורת, הנחת יסודות ובניית מרחב מוגן.
שלב שלישי – הגעת המבנה ליעדו בשעה טובה, הגיע השלב האחרון בו מובל המבנה באמצעות משאיות אל השטח בו ימוקם באופן סופי. בשלב זה, נעשים חיבורים יסודיים של המבנה שהוכן במפעל אל היסודות והתשתיות שהוכנו מבעוד מועד. לאחר שנעשו החיבורים על הצד הטוב ביותר, מוסף גג המבנה לסגירה מושלמת שלו וליצירת חלל נעים, שקט ויפהפה.