מבנים קלים הם מבנים העשויים מחומרים מיוחדים הניתנים להרכבה במהירות וביעילות כאשר זמן הבנייה קצר משמעותית. מבנים קלים עושים שימוש בחומרים ירוקים וידידותיים לסביבה וניתן לבנות באמצעותם מבנים שונים ומגוונים, החל מצימרים, בתי כנסת, אולמות תעשייה, מחסנים, מבני ציבור, בניית בתי ספר, כיתות לימוד וכדומה. כמו כל מבנה אחר יש צורך לעשות ביטוח מבנים לבנייה קלה וכדי לבחור את הביטוח הטוב ביותר עבורכם יש לשים לב לכמה פרטים חשובים.
ביטוח מבנים לבנייה קלה – כמה טיפים מועילים
אם יש לכם מבנה משיטת הבנייה הקלה או שאתם עומדים לבנות בשיטה זו תרצו לבטח את המבנה שלכם ממש כפי שמבטחים כל מבנה אחר. במידה והמבנה משמש כעסק לכל דבר, יש לרכוש פוליסת ביטוח עסק הכוללת בתוכה ביטוח מבנה.
ביטוח מבנים יכול לכסות אתכם מפני נזקים שונים העלולים לפגוע במבנה וזאת בעקבות פריצה, גניבה או בגלל פגעי טבע שונים כגון: שריפות, סופות, רעידות אדמה, הצפות וכדומה. השאלה היא כיצד לרכוש פוליסת ביטוח מבנים שתהיה מתאימה למבנה שלכם אשר לא נבנה בשיטה הרגילה, הקונבנציונלית?
ביטוח מבנה קל – מה זה כולל?
הביטוח במקרה זה, בדומה לכל ביטוח מבנה אחר, מכסה אתכם מנזקים העלולים להיגרם לתשתיות המבנה, הכוללים את הצנרת של המבנה, מערכת החשמל והביוב, ההסקה, תשתיות תקשורת שונות, התקרה, הריצפה, קירות והגג. ביטוח בניה קלה כולל גם את כל המבנים הצמודים למבנה כגון מרפסות שונות וכדומה. ביטוח זה אינו מכסה את הצמחייה הסמוכה למבנה אלא אם צויין כך במפורש בפוליסה. הביטוח אינו כולל את התכולה של המבנה ולשם כך יש לערוך פוליסה בנפרד.
התאמת פוליסת הביטוח למבנה
ביטוח מבני בניה ירוקה קלה, יכול להתאים לכל מבנה בנפרד על פי דרישות ספציפיות. כדי להתאים את הפוליסה ולהוסיף לה סעיפים ספציפיים הלוקחים בחשבון את מיקום המבנה, את החומרים השונים מהם הוא עשוי וכדומה, יש לערוך תחקיר בנושא ולבדוק היטב מה מציעות חברות הביטוח השונות לפני שאתם מחליטים סופית. יש לבחור את הפוליסה ולהתאימה כך שתשרת את כל הצרכים המיוחדים של המבנה שלכם ולבקש הצעות מחיר מחברות שונות כדי לקבל את המחיר הטוב ביותר עבורכם.
דבר נוסף שמומלץ לבדוק הוא מצבה הפיננסי של חברת הביטוח. לא תרצו להיתקע עם נזקים בבניין וחברת ביטוח שאין לה יכולת לכסות זאת מבחינה כספית. בנוסף, את מילוי הטפסים של חברת הביטוח יש למלא בקפדנות מכיוון שאם תפספסו משהו, יכול הדבר להיות לכם לרועץ במידה ותתקלו בסירוב של חברת הביטוח לשלם בהתאם למה שמילאתם בטפסים או למה שלא מילאתם.
לפני החתימה על הפוליסה יש לקרוא אותה לפרטיה ולוודא שאין בה פרטים קטנים שיכולים להוות מכשול בעתיד. במידה ויש בפוליסה מושגים שאינכם מבינים פנו לסוכן הביטוח שלכם כדי לקבל הבהרות. בכלל, מומלץ לתת לאיש מקצוע שאתם סומכים עליו לעבור על פוליסת הביטוי שלכם לפני החתימה עצמה.