הודות ליתרונותיהם הרבים, מצאו עצמם הקירות הרב שכבתיים, הכוכבים הנוצצים ביותר בשמי הבנייה הקלה, שיטה שצוברת מומנטום כיוון שהיא עמידה, ידידותית לסביבה, מהירה וחסכונית בהשוואה לבנייה רגילה.
בנייה קלה, כשמה כן היא, בנייה המשתמשת בחומרים קלים כמו עץ ואלומיניום, לעומת שיטות הבנייה הרגילות בהן נעשה שימוש בבטון. בשנים האחרונות, זכו הקירות הרב שכבתיים לכבוש את התחום, עם יתרונות רבים המשאירים אבק לאלו שיש באמתחתם של שאר החומרים הלוקחים חלק בבנייה הקלה. כל מי שזכה להכיר ולעבוד עם חומר הבנייה הנהדר הזה ודאי לא יחזור לאחור.
מהם קירות רב שכבתיים?
קירות רב שכבתיים הם פנלים מצופיי אלומיניום בתוכם ליבת פוליסטירן F20. פוליסטירן הינו סוג של קלקר מוקצף, פולימר תרמו פלסטי, בעל משקל נמוך ועמידות גבוהה לחום, לקור ולמים. גודלם של הקירות הרב שכבתיים משתנה בהתאם לצורכי הבנייה השונים אותם הם באים למלא. ישנם פנלים בעובי של כ-8 סנטימטרים, המיועד בעיקר לקירות, וישנם גם פנלים בעובי של כ-15 סנטימטרים, המשמשים לבנייה באזורים של מפתחי גג רחבים. ציפוי האלומיניום מקנה לפנלים חוזק מכני רב, שלעיתים אף מתעלה על זה המצוי בבלוקים עשויי בטון.
יתרונות
את דירוגם של הקירות הרב שכבתיים בראש צמרתם של חומרי הבנייה הקלה, ניתן לשייך ליתרונות הרבים שלהם, שעיקרם חיסכון כלכלי מובהק בעלויות לעומת אלו שיצטרך הלקוח לשלם עבור בנייה רגילה.
- בידוד איכותי: הפוליסטירן המוקצף, ליבת הקירות הרב שכבתיים, מאפשר כאמור בידוד מקסימלי של חום, קור ומים. בידוד זה עוזר בשמירה על טמפרטורה קבועה ונוחה בתוך מבנה הבנוי מפנלים אלו, תוך חיסכון מקסימלי בעלויות הכרוכות בחימום או קירור של חלל המבנה.
- עמידות לאורך זמן: אם בחיסכון כלכלי עסקינן, הקירות הרב שכבתיים אומנם יקרים יותר מחומרי בנייה קונבנציונליים, אך היותם איכותיים ביותר, מבטיחה עמידות מקסימלית לאורך זמן, כזו שתחסוך בעלויות תיקון ושיפוץ עתידיות. בבנייה הקונבנציונלית ההשקעה הכלכלית היא בעיקר בעבודה עצמה ופחות בחומרי הגלם ואילו בבנייה נתמכת קירות רב שכבתיים, רוב המשאבים הכלכליים יופנו כאמור לחומר גלם איכותי ועמיד שיבטיח שקט נפשי לזמן רב.
- יעילות מקסימלית: בעולם מתקדם ותזזיתי בו הכל צריך לקרות במהירות, אנשים רבים ודאי ישמחו לדעת כי בנייה קלה באמצעות קירות רב שכבתיים ממשיכה את הקו הזה ומהווה חיסכון עצום בזמן, לעומת כזו הנעשית בשיטות הבנייה הקונבנציונליות. חלק נכבד מהאלמנטים הכרוכים בבנייה קלה מקירות רב שכבתיים, מגיעים מוכנים מהמפעל, כשההתעסקות המרכזית היא התקנה קצרה למדי. סיבה זו מאפשרת גם, לצד החיסכון בזמן, מניעה של הסרבול והלכלוך הכרוכים בבניה הרגילה
- ידידותיים לסביבה: מזעור הפסולת הנלווית לבנייה באמצעות בטון, כמו גם חיסכון בחשמל הנובע מטמפרטורה יציבה ונעימה בתוך מבנה הבנוי מקירות רב שכבתיים, מציעים מינימום פגיעה באיכות הסביבה.
חסרונות
הבנייה באמצעות קירות רב שכבתיים לא חפה גם מחסרונות, כאשר העיקרי שבהם הוא מיעוט באנשי מקצוע, קבלנים ואדריכלים, המתמחים בנושא. חיסרון נוסף מצוי בעובדה כי עריכת שינויים מהותיים בבניין, הכרוכים בשבירת קירות, תהיה יקרה בהרבה בבנייה עם קירות רב שכבתיים לעומת עריכתם בשיטות הבנייה המסורתיות.
בשורה התחתונה, הקירות הרב שכבתיים הם חומר גלם איכותי יותר מן הבטון המשמש כיום כחומר הבנייה העיקרי, אשר מבטיחים איכויות רבות שמתעלות בהרבה מעל אלו של שמציע הבטון, בעיקר בבנייה שאינה טומנת בחובה גם שבירת קירות מאסיבית.