close-form

אנו דואגים לכל השלבים בבניית המבנה שלכם

דברו איתנו ונתחיל תהליך

    קחו את זה בקלות: כל מה שרציתם לדעת על בניה קלה

    date 17 בינואר 2015
    date 17 בינואר 2015

    בשנים האחרונות, אנחנו מתחילים לשמוע יותר בשוק הנדל"ן המקומי את הביטוי בניה קלה. אנשי שיווק רבים מציעים לנו אפשרות מהירה להקמה של נכסים, ברמת גימור גבוהה ובעלות נמוכה בהרבה מכל מה שהכרנו – מה שנשמע כהבטחה מרשימה ביותר. כדי לראות איך ניתן לעמוד בהבטחה כזו, יצאנו לבדוק את נישת הבנייה הקלה בישראל. לשם כך פנינו אל צוות המומחים של מספר חברות וביקשנו לקבל סקירה על הנושא. את כל המידע שקיבלנו, ריכזנו בשורות הבאות.

    מה זה בנייה קלה?

    השיטה הגיחה לעולם במדינות מערב אירופה וארצות הברית, במקומות שבהם חיפשו פתרון לסוגיית בתי העץ שהיו דליקים ומסוכנים. במקביל לסוגיית הבטיחות, השחקנים בשוק הבנייה חיפשו גם דרך להוזיל את העלויות שהאמירו באופן קבוע בשל עלויות החומרים וכוח האדם הגדול שנדרש למשימה. בשיטה החדשה הקירות או האלמנטים שבהם נעשה שימוש מיוצרים במפעל מתקדם ומשונעים מוכנים אל אתר הבנייה. באתר מורכבים הקירות על פי התוכנית המקורית על ידי שימוש בכלים מקצועיים אבל פשוטים יחסית כמו מנופים קלים או כננת חשמלית. כך למעשה מוקם המבנה בתוך זמן קצר בהרבה מהמוכר בשוק. מבנים גדולים ומרשימים – כמו בתי מגורים או מבנים המיועדים למסחר ותעשייה – מוקמים במהירות תוך שמירה על כל היתרונות המוכרים לנו מעולם הבנייה הרגילה.

    אילו כלי עבודה נדרשים לבנייה קלה?

    היות ובנייה קלה מתאפיינת בחומרים ידידותיים לסביבה, כגון אלומיניום, גבס, עץ תרמי ועוד, לא נדרש לכך ציוד כבד ומיוחד. אין צורך לבחור כלי עבודה אשר מיועדים לטיפול בבטון, לצורך העניין, אלא כלי עבודה סטנדרטיים, אשר מיועדים לטיפול בחומרי גלם קלים. לפיכך, נתון זה מתווסף לשאר הנתונים אשר הופכים את השיטה למהירה, חסכונית במשאבים, עלויות ויעילה ביותר. למרות הפשטות וזמינות החומרים, אין לזלזל בשיטה זאת וחובה לבחור אנשי מקצוע מומחים בתחום, משם שהמונח "בנייה קלה" אינו מתייחס למורכבות העשייה וכדאי לדעת כיצד לשלב בין החומרים השונים על מנת ליצור מבנה בטיחותי וראוי למגורים.

    יתרונות הבניה הקלה

    שיטה זו מציעה כמה וכמה יתרונות שאין להם אח ורקע בעולם הבנייה המסורתי:

    עלויות בנייה נמוכות במיוחד

    הסיבה הראשית לצמצום העלויות קשורה לפרק הזמן שנדרש לביצוע הפרויקט לעומת פרויקטים מקבילים, המתבצעים בשיטת הבניה המסורתית. הקירות, ולמעשה המבנה כולו, מיוצרים במפעל ייעודי הפועל כפס ייצור על פי תכניות עבודה ואינו דורש שינוע של חומרים ופועלים לאתר הבניה. כך ניתן לצמצם את עלויות ההובלה ואת עלויות כוח האדם הנדרש בפרויקט רגיל. מלבד עלויות השינוע הנמוכות, חשוב לזכור כי במקרים של בנייה קלה כמות הפסולת מצומצמת למינימום האפשרי – שיטת היצור של האלמנטים מאפשרת ניצול מקסימאלי של החומרים השונים ומונעת בזבוז חומרים וייצור פסולת בניין. כך קטן הצורך בשינוע הפסולת אל אתרי ההטמנה ונחסכת עלות נוספת.

    מהירות עבודה ללא תחרות

    כל פרויקט בנייה, קטן או גדול, דורש תמיד יותר זמן עבודה ממה שהיינו רוצים. הזמן הנדרש לשינוע החומרים, להתקנת היסודות, לשלב הבנייה עצמה ולשלב עבודות הגמר מצטבר ומתארך – ותמיד ישנם עיכובים שונים נוספים ובלתי צפויים. שיטת הבנייה הקלה הופכת את התהליך לקצר בהרבה. היות והמפעל עובד כפס יצור ויוצר קירות קלים בהרבה (כ-50 קילוגרמים למטר רבוע) כל שנדרש הוא להכין את השטח, לחבר את כל החלקים והמשימה הושלמה. אין צורך להמתין לעבודתם של כלים כבדים, לפועלים מנוסים בעבודות גמר או לצוות פינוי הפסולת שינקה את סביבת הנכס.

    רמת גימור מהגבוהות בשוק

    חשוב לזכור שבשיטה זאת, הקירות עצמם נוצרים על ידי מכונות ולא על ידי אנשים. מדובר בעצם בשיטה מתועשת המאפשרת לכם לצמצם עלויות, ויוצרת מבנים ברמת הגימור הגבוהה ביותר הקיימת בשוק. שיטת הייצור, מאפשרת יצירת קירות חלקים לחלוטין והתאמה מדויקת בין החלקים השונים, מה שמקנה לכל המבנה רמת אטימות שתתקשו למצוא במבנים אשר נבנו בשיטות בנייה אחרות.

    שיטת הבנייה הקלה מציעה לעוסקים בענף יתרונות רבים. אחרי הכל, מי מאיתנו לא מעוניין במבנה מושלם וברמת גימור גבוהה שניתן לבנות במהירות וביעילות?

    image
    לחץ להגדלה

    קטגוריות מובילות

    אולמות ספורט

    arrow

    אולמות ספורט

    arrow

    גני ילדים

    arrow

    גני ילדים

    arrow

    מבנים משולבים

    arrow

    מבנים משולבים

    arrow