שיטה ראשונה – השיטה הקונבנציונאלית
שיטה זו משמשת לבניית בתים בכל גודל, כאשר חומרי הבניה מגיעים אל האתר עצמו והמבנה מוקם אט אט בשטח עצמו. בניה קונבנציונאלית כוללת חפירת יסודות, הרכבת תבניות וטפסות מעץ ויציקות בטון. הקירות מוקמים מלבנים, כשביניהן מלט, והגימורים נעשים בסופו של דבר באמצעות טיח וצבע. שיטה זו היא איטית מאוד, מלכלכת ומרעישה, אולם מאפשרת עבודה של פועלים שאינם אנשי מקצוע מנוסים. שיטה זו היא עדיין שיטת הבניה הנפוצה בישראל.
שיטת בנייה טרומית – חכמה פי כמה
שיטת זאת הינה מתקדמת וחכמה הרבה יותר מהשיטה הקונבנציונאלית שהוצגה להלן (כראיה, ניתן לראות עליה משמעותית בפעולות חיזוק מבנים שנבנו בבנייה קונבנציואנלית אשר מתבצעת במסגרת תמ"א 38), זאת בזכות יתרונותיה הברורים. בניה טרומית היא מהירה יותר, נקייה ומקצועית, וביכולתה להציג תוצרים מצוינים בשטח תוך גרימת נזק מינימאלי לסביבה. בשיטה הזאת מבוצע ראשית תכנון המבנה לפרטיו, אז מוזמנים חלקיו השלמים ממפעלי החלקים, ואלה מורכבים בשטח על מנת ליצור את המבנה המבוקש. הרכבת המבנה בבניה טרומית היא זולה יותר ודורשת בעלי מקצוע מיומנים בתחום, המסוגלים לעשות את העבודה תוך זמן קצר ביותר.
שיטות בניה מתועשות
שיטות אלו משלבות בין השיטות שהובאו להלן, השיטה הקונבנציונאלית והשיטה הטרומית. בשיטה המתועשת נבנים יסודות הבניין בשיטה הקונבנציונאלית הרגילה, ואילו קירות המבנה והתקרה מוזמנים מהמפעל כמו בשיטה הטרומית. שיטה זו משמשת עבור מבנים גדולים, שלא תמיד יש אפשרות לוגיסטית להניע את חלקיהם מהמפעל ועד האתר בשטח (לדוגמא, החלקים המשמשים לבניית גשרים או בניינים גבוהים במיוחד). המבנים עוברים בדיקה של ליקויי בנייה ועמודים בכל התקנים הנדרשים.
בניה מתועשת משפרת את איכות הבניה, אינה פוגעת באיכות הסביבה ומנפיקה תוצרים מהירים בעלות נמוכה יותר. עם זאת, בעת בחירה בשיטת הבנייה הטרומית או המתועשת נדרש לבחור בחברה מקצועית ביותר, בעלת ניסיון רב בבנייה מסוג זה ובעלת הוכחות בשטח אודות המבנים שהקימה.